T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / SİVEREK - Şehit Necmettin YILMAZ İlkokulu

ŞEHİT NECMETTİN YILMAZ KÜTÜPHANESİ AÇILIŞI

 

 

 Şehit öğretmen Necmettin YILMAZ adına adı verildiği okuldaki kütüphane açılışı Şehit Öğretmenin babası Hamit Yılmaz ile birlikte, İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu katılımlarıyla gerçekleşti.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde görev yaparken, ailesine yanına gittiği sırada teröristlerce şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz adına, isminin verildiği okulda kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Okul müdürü Sadettin ŞENŞAHİN ve daha önce Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 4 kütüphanenin kurulmasında öncülük eden Türkçe öğretmeni Ceren Bayraktar,Umut Buğdaycı ve okul öğretmenlerinin girişimleri sonucu, 4 ayda yaklaşık 5 bin kitap toplanan Şehit Necmettin Yılmaz Kütüphanesinin açılışı, Şehit Öğretmenin babası Hamit Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Duygulu anların yaşandığı açılışta, Şehit öğretmenin babası Hamit Yılmaz, köy sakinleri ve oğlunun öğrencileriyle hasret giderdi.

Şereflerin en büyüğünü yaşadığını belirten Hamit Yılmaz," Rabbime hamd ediyorum bu duyguyu, bu güzelliği bize yaşattı için, oğlum gibi ilimin içinde olmaktan, eğitimin içinde olmaktan şeref duyuyorum. Vatanıma, milletime böyle bir evlat yetiştirdiğim içinde Allah'a hamd ediyorum. bu kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teker teker teşekkür ediyorum. işte bugün burada oğlumun adının verildiği okulda ve yine onun adına kütüphane kuruluyor, çok gururlandırıcı. Allah cahillerle birlikte eylemesin bizi, inşallah aziz milletimizin evlatları okur ve güzel yerlere gelir. Necmettin öğretmen öyle güzel bir intiba bırakmış ki burada, sevgiyi, kardeşliği, birliği ve beraberliği aşılamış, köy sakinleri de oğlumu hep evlerine davet etmiş, bir çocuğu olarak görmüşlerdi. herkese çok teşekkür ediyorum" dedi

Okul Müdürü Sadettin ŞENŞAHİN,''Okulumuzda kütüphanenin açılışında bizlere maddi manevi yardımlarını hiç eksik etmeyen herkese teşekkür ederiz.Güzel nesillerin yetişmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.Necmettin öğretmenimizin emanetlerini en iyi şekilde yetiştirmek bizlerin boyun borcu.''dedi.

Siverek İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler'de," Şehit öğretmenimizin adının verildiği okulda ve yine adının verildiği kütüphane açılışını gerçekleştirdik. tabi hem guruluyuz hem hüzünlüyüz. Bir şehit  öğretmenin adının yaşayabileceği yer eğitim kurumlarıdır, kütüphanelerdir. Bugün Şehidimizin babası da bizi yalnız bırakmadı, öğretmenlerimizin öğrencileriyle kendi evlatları gibi ilgilendi. Giresun dan da şehidimizin isminin verildiği kütüphane için çok sayıda kitap gönderildi, ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Birliğimiz ve bütünlüğümüz bozulmayacak, hainlere, alçaklara asla fırsat vermeden, ülkemiz daha güzel günlere devam edecektir," diye belirtti

Şehit Necmettin Yılmaz kütüphanesiyle birlikte, 5'inci kütüphane açılışı gerçekleştirdiklerini belirten, Ceren Bayraktar," Bugün Şehit öğretmenimizin adının verildiği ve kendi  öğrencilerinin  okuduğu okulda kütüphane açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz kendilerini geliştirecek ve vatana ve millete hayırlı bireyler yetişecek. Bu açılışa Şehidimizin babasının bulunması bizi gururlandırdı. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " diye konuştu

Şehit Necmettin Yılmaz'ın öğrencileri de, öğretmenlerinin adını taşıyan kütüphane için çok mutlu olduklarına dile getirdi.

Kütüphane açılışına Şehit Öğretmenin babası Hamit Yılmaz ile birlikte, İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu hazır bulundu.09-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-202009-03-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.03.2020 - Güncelleme: 19.08.2021 10:24 - Görüntülenme: 809
  Beğen | 9  kişi beğendi